Poniedziałek 29.05.2023
Śniadanie : Kakao na mleku , pieczywo pszenne i żytnie z masłem , szynka drobiowa , ser żółty , bukiet warzyw , arbuz .(1,6,7)
Obiad : Zupa ogórkowa z wkładką mięsną , makaron z serem , woda z cytryną , truskawki . ( 1,3,7,9)
Podwieczorek : Pieczywo mieszane z masłem , nutella śliwkowa ( czekolada gorzka , kakao , wyrób własny) , szynka , bukiet warzyw , herbatka . (1,3,6,7)
Wtorek 30.05.2023
Śniadanie : Musli owocowe na mleku , pieczywo pszenne i żytnie z masłem , kiełbasa szynkowa , serek almette śmietankowy , bukiet warzyw , winogrono .( 1,6,7)
Obiad : Rosół z mięsa mieszanego z makaronem , kotlet mielony z ziemniakami , marchewka mini z wody , sałata lodowa z sosem winegret , kompot jabłkowy . .(1,3,7,9)
Podwieczorek : Biszkopty , wafle , flipsy kukurydziane , jogurt , jabłko , woda .(1,7)
Środa 31.05.2023
Śniadanie : Płatki jaglane na mleku , szwedzki stół ( pieczywo mieszane , bukiet warzyw , jajko gotowane , wędlina , ser żółty , serki smakowe , twarożek z rzodkiewką ) , banan .(1,3,7)
Obiad : Zupa krupnik z koperkiem i natką , pyzy z mięsem , surówka z białej kapusty z marchewka i koperkiem , woda z cytryną . (1,3,7,9)
Podwieczorek: Pieczywo pszenne i żytnie z masłem , szynka starowiejska , ser mozzarella kulki , bukiet warzyw , jabłko , herbatka . (1,3,7)
Czwartek 1.06.2023
Śniadanie : Kawa inka na mleku , pieczywo pszenne i żytnie z masłem , schab pieczony w ziołach ( wyrób własny) , plaster sera żółtego , bukiet warzyw , gruszka . (1,7)
Obiad : Zupa pomidorowa z zacierkami , polędwiczki drobiowe z frytkami , surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym , woda z cytryną . (1,3,7,9)
Podwieczorek : Bułeczki maślane z kruszonką ( wyrób własny) , serek czekoladowy , warzywa , jabłko , woda . (1,3,7)
Piątek 2 .06 .2023
Śniadanie : Owsianka na mleku z żurawiną , pieczywo pszenne i żytnie z masłem , dżem , ser żółty , pomidorki koktajlowe , rukola, ogórek świeży , rzodkiewka , ananas . (1,7)
Obiad : Zupa owocowa z makaronem , ryba w panierce z pieca z ziemniakami , surówka z kiszonej kapusty , kompot (1,3 ,4 ,7,9)
Podwieczorek : Ciasto marchewkowe ( wyrób własny) , serek waniliowy , bukiet warzyw , jabłko .( 1,3,7)
INTENDENT ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO MODYFIKACJI W JADŁOSPISIE
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady [UE] Nr 1169/2011 z dnia 25 .10.2011r. przekazujemy informację dotyczącą produktów powodujących alergię lub reakcję nietolerancji pokarmowej .
1. Zboża zawierające gluten .
2. Skorupiaki i produkty pochodne .
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne(arachidowe).
6. Soja i produkty pochodne (wędliny).
7. Mleko i produkty pochodne.
8. Orzechy (słonecznik).
9. Seler i produkty pochodne .
10. Gorczyca i produkty pochodne(musztarda).
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki(owoce suszone).
13. Łubin.
14. Mięczaki.
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe(np. kakao, herbata , dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy , produkty z mięsa ) mogą zawierać śladowe ilości alergenów : glutenu, mleka łącznie z laktozą , jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy :pieprz, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, suszone pomidorki, cukier waniliowy.
Szczegółowy wykaz produktów użytych do przygotowywania posiłków , dostępny jest u intendenta przedszkola.