Jadłospis

DATA

ŚNIADANIE I

ŚNIADANIE II

II DANIE

ZUPA + PODWIECZOREK

2-12-2024

Poniedziałek

Kakao na mleku .

Pieczywo z masłem , wędlina , serek truskawkowy , bukiet warzyw .

(1,6,7)

Owoc, mus, chrupka

Racuchy drożdżowe , jabłko , kompot truskawkowy .

(1,3,7)

Zupa wiedeńska .

Kanapeczki z masłem , szynka , plaster sera żółtego , bukiet warzyw , herbatka z miodem .

(1,6,7,9)

3-12-2024

Wtorek

Kulki czekoladowe na mleku .

Kanapeczki z masłem , pasztet pieczony , serek czekoladowy , bukiet warzyw .

(1,7)

Owoc, mus, chrupka.

Kotlet schabowy z ziemniakami , buraczki . Woda z cytryną i pomarańczą .

(1,3,7)

Zupa pomidorowa z makaronem .

Pizzerinki z pieca z serem i wędliną ,ketchup , bukiet warzyw , herbatka .

(1,6,7,9)

4-12-2024

Środa

Owsianka na mleku z żurawiną.

Pieczywo pszenne i żytnie z masłem , schab pieczony , ser żółty , bukiet warzyw

(1,6,7)

Owoc, mus, chrupka.

Spaghetti z sosem mięsno-warzywnym , sałata z polewą jogurtową , woda .

(1,7)

Zupa grochowa .

Wafle z polewą malinową, biszkopty , actimel , marchewka do pochrupania , woda .

(1,7,9)

5-12-2024

Czwartek

Kakao na mleku .

Szwedzki stół ( jajko gotowane , dżem , miód , twaróg , ser żółty , serki smakowe , bukiet warzyw , pieczywo mieszane z masłem ).(1,3,6,7)

Owoc, mus, chrupka.

Gulasz drobiowy z ryżem parabolicznym , surówka z marchewki i pora z jogurtem i majonezem.

(1,7)

Zupa szczawiowa z jajkiem .

Pieczywo pszenne i żytnie z masłem ,

wędlina , serek, bukiet warzyw , herbatka owocowa .

(1,6,7,9)

6-12-2024

Piątek

Płatki jaglane na mleku.

Kanapeczki z masłem

ser żółty , pasta z makreli ,

serek smakowy , bukiet warzyw .

(1,4,7)

Owoc, mus, chrupka.

Kotlet rybny z ziemniakami , surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem .Woda .

(1,3,4,7)

Zupa owocowa z makaronem .

Pączki liliputki ,

herbatka ,

marchewka .

(1,3,7,9)

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr.1169/2011 z dnia 25.10.2011. przekazujemy informację dotyczącą produktów powodujących alergię lub reakcje nietolerancji pokarmowej .

1.. Zboża zawierające gluten .
2. Skorupiaki i produkty pochodne .
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne(arachidowe).
6. Soja i produkty pochodne (wędliny).
7. Mleko i produkty pochodne.
8. Orzechy (słonecznik).
9. Seler i produkty pochodne .
10. Gorczyca i produkty pochodne(musztarda).
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki(owoce suszone).
13. Łubin.
14. Mięczaki.
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe(np. kakao, herbata , dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy , produkty z mięsa ) mogą zawierać śladowe ilości alergenów : glutenu, mleka łącznie z laktozą , jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.        Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy :pieprz, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, suszone pomidorki, cukier waniliowy.Szczegółowy wykaz produktów użytych do przygotowywania posiłków , dostępny jest u intendenta przedszkola.

         
         
         
         
         

Ułatwienia Dostępności