Jadłospis

Poniedziałek 22.04.2024

Śniadanie : Kakao na mleku , pieczywo z masłem , szynka , serek almette ziołowy , bukiet warzyw .( 1,6,7)

II Śniadanie : Banan , chrupka .

II Danie : Makaron z serem , kompot , jabłko .(1,7)

Zupa + podwieczorek : Zupa szczawiowa , bułeczka maślana , sok 100 % bez cukru , marchewka do pochrupania .(1,3,7,9),

Wtorek 23.04.2024

Śniadanie : Shake waniliowy , pieczywo pszenne i żytnie z masłem , szynka z indyka , ser żółty , bukiet warzyw . (1,3,7)

II Śniadanie : Mandarynka , chrupka .

II Danie : Gulasz z kaszą , ogórek kiszony , jabłko , woda z cytryną . ( 1,7)

Zupa + podwieczorek : Zupa kalafiorowa , tosty z pieca z serem , pomidorem i wędliną , bukiet warzyw .(1,6,7,9)

Środa 24.04.2024

Śniadanie : Płatki kukurydziane na mleku , pieczywo pszenne i żytnie z masłem , pasztet pieczony , serek ziołowy , bukiet warzyw .(1,3,6,7)

II Śniadanie : Owoc , chrupka .

II Danie : Żabie udka z ziemniakami , mizeria , kompot , jabłko . .( 1,3,7)

Zupa + podwieczorek : Zupa kapuśniak , serek fantazja owocowa , wieniec drożdżowy , marchewka do pochrupania , woda .(1,3,7,9)

Czwartek 25.04.2024

Śniadanie : Kawa inka na mleku , pieczywo pszenne i żytnie z masłem , schab pieczony w ziołach ( wypiek własny) , bukiet warzyw . (1,6,7)

II Śniadanie: Owoc , chrupka .

II Danie : Polędwiczka wieprzowa w sosie koperkowym z ryżem , marchewka mini z wody , jabłko , woda z cytryną i pomarańczą .(1,3,7)

Zupa + podwieczorek : Zupa grochowa z majerankiem , kanapeczka z masłem , nutella śliwkowa ( wyrób własny) , wędlina , bukiet warzyw , herbatka . (1,3,7)

Piątek 26.04.2024

Śniadanie : Mleko , pieczywo z masłem , jajecznica na masełku , dżem , warzywa . (1,3,7)

II Śniadanie : Owoc , sok .

II Danie : Ryba z pieca z ziemniakami , surówka z kiszonej kapusty , kompot . (1,3,4,7)

Zupa + podwieczorek :Zupa owocowa z makaronem , bułka rwaniec , sok 100 % bez cukru .(1,3,7)

  Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady [UE] Nr 1169/2011 z dnia 25 .10.2011r. przekazujemy informację dotyczącą produktów powodujących alergię lub reakcję nietolerancji pokarmowej .

1. Zboża zawierające gluten .
2. Skorupiaki i produkty pochodne .
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne(arachidowe).
6. Soja i produkty pochodne (wędliny).
7. Mleko i produkty pochodne.
8. Orzechy (słonecznik).
9. Seler i produkty pochodne .
10. Gorczyca i produkty pochodne(musztarda).
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki(owoce suszone).
13. Łubin.
14. Mięczaki.
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe(np. kakao, herbata , dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy , produkty z mięsa ) mogą zawierać śladowe ilości alergenów : glutenu, mleka łącznie z laktozą , jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

        Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy :pieprz, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, suszone pomidorki, cukier waniliowy.

Szczegółowy wykaz produktów użytych do przygotowywania posiłków , dostępny jest u intendenta przedszkola.

 

 

 

 

 

 

 

Ułatwienia Dostępności