JADŁOSPIS
|
DATA |
ŚNIADANIE I |
ŚNIADANIE II |
II DANIE |
ZUPA + PODWIECZOREK |
|
06-10-2025 Poniedziałek |
Kakao. * herbatka Pieczywo żytnie, masło, polędwica, ser almette ziołowy, bukiet warzyw. (1,6,7) * bez nabiału |
Owoc/mus chrupka |
Naleśniki z serem i dżemem, woda z cytryną i pomarańczą. (1,3,7) * zupa bez zabielania, makaron lubella z mięsem. |
Zupa z fasolki szparagowej. * bez zabielania Kanapeczki z masłem, serek smakowy, bukiet warzyw, herbatka. (1,7,9) * bez nabiału |
|
07-10-2025 Wtorek |
Makaron minionki z mlekiem. *herbatka Kanapka z masłem, szynka z indyka, bukiet warzyw. (1,6,7) |
Owoc/mus chrupka. |
Gulasz po węgiersku z kaszą bulgur, surówka z buraczków, kompot z jabłek. (1,7,9) |
Zupa solferino. * bez zabielania Bułeczka cynamonka, jogurt fantazja owocowa, herbatka. (1,3,7) * soczek 100%bez cukru, kanapeczka z wędliną, bukiet warzyw |
|
08-10-2025 Środa |
Granola owocowa z mlekiem. *herbatka Pieczywo z masłem, twarożek czosnkowo-koperkowy, kiełbasa szynkowa, bukiet warzyw. (1,6,7) *herbatka |
Owoc/mus chrupka |
Polędwica wieprzowa w panierce z ziemniakami, surówka z selera i jabłka z rodzynkami, kompot truskawkowy. (1,7,9) * panierka bez jajka |
Zupa krupnik. Sałatka owocowa, wafle, herbatka. (1,7,9) |
|
09-10-2025 Czwartek |
Kakao. *herbatka Szwedzki stół ( dżem, ser żółty, ser biały, szynka, bukiet warzyw, pieczywo mieszane z masłem). (1,6,7) *herbatka, bez nabiału i jajka |
Owoc/mus chrupka |
Pierś z kurczaka w sosie koperkowym z ryżem, surówka z pora i marchewki z jogurtem, kompot wieloowocowy. (1,7,9) *panierka bez jajka, sos bez zabielania |
Zupa szczawiowa. * bez zabielania Pizza z pieca z serem i wędliną, ketchup, bukiet warzyw, herbatka. (1,6,7,9) * bez nabiału |
|
10-10-2025 Piątek |
Herbatka z cytryną i miodem. Chałka z masłem, dżem, bukiet warzyw. (1,3,7) *pieczywo z szynką z indyka |
Owoc/mus chrupka |
Kotlet rybny z ziemniakami, surówka z czerwonej kapusty, kompot ze śliwek. (1,3,4,7) * Kotlet z szynki bez jajka |
Zupa pomidorowa z makaronem nitki. * bez zabielania Suflet z kaszy manny z musem malinowym. (1,7,9) * bułeczka z dżemem, herbatka |
* Dieta- z wykluczeniem nabiału, jajek, orzechów, ryb.
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr.1169/2011 z dnia 25.10.2011r. przekazujemy informację dotyczącą produktów powodujących alergię lub reakcje nietolerancji pokarmowej.
1. Zboża zawierające gluten.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne(arachidowe).
6. Soja i produkty pochodne (wędliny).
7. Mleko i produkty pochodne.
8. Orzechy (słonecznik).
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne(musztarda).
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki(owoce suszone).
13. Łubin.
14. Mięczaki.
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe(np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa ) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy :pieprz, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, suszone pomidorki, cukier waniliowy.
Szczegółowy wykaz produktów użytych do przygotowywania posiłków, dostępny jest u intendenta przedszkola.

