Jadłospis

Poniedziałek 26.02.2024

Śniadanie : Kakao na mleku , pieczywo z masłem , szynka pieczona na maśle , serek  , szynka , bukiet warzyw .( 1,7)

II Śniadanie : Banan , chrupka .

II Danie : Makaron z musem truskawkowym , woda z cytryną , jabłko .(1,3,7)

Zupa + podwieczorek : Zupa jarzynowa z wkładką mięsną , bułeczka ósemka , sok 100 % bez cukru .(1,3,7,9),

Wtorek 27.02 .2024

Śniadanie : Płatki ryżywe na mleku , pieczywo pszenne i żytnie z masłem , nutella śliwkowa ( wyrób własny) , bukiet warzyw . (1,6,7)

II Śniadanie : Mandarynka , chrupka .

II Danie : Kotlet schabowy z ziemniakami , marchewka z groszkiem zasmażana , kompot owocowy , jabłko . ( 1,3,7)

Zupa + podwieczorek : Zupa fasolowa , parówki z szynki , pieczywo z masłem , ketchup , bukiet warzyw , herbatka z cytryną .(1,6,7,9)

Środa 28 .02.2024

Śniadanie : Kakao na mleku , pieczywo pszenne i żytnie z masłem , szwedzki stół ( ser żółty , twarożek , serki smakowe , dżem , szynka , miód , jajko gotowane ) , bukiet warzyw .(1,3,6,7)

II Śniadanie : Owoc , chrupka .

II Danie : Gulasz z kaszą jęczmienną , sałata lodowa z serem feta i pomidorkami koktajlowymi z sosem winegret .( 1,7)

Zupa + podwieczorek : Zupa ogórkowa , jogurt fantazja owocowa , ciasteczka zbożowe , biszkopty , marchewka do pochrupania .(1,7,9)

Czwartek 29.02.2024

Śniadanie : Kawa inka na mleku , pieczywo z masłem , szynka , ser żółty , bukiet warzyw . (1,6,7)

II Śniadanie: Pomarańcza , chrupka .

II Danie : Pierogi z serem polane musem waniliowym, marchewka , jabłko , woda .(1,7,)

Zupa + podwieczorek : Zupa gulaszowa na mięsie wołowym , wafle z galaretką ( wyrób własny) ) , bukiet warzyw , shake . (1,7)

Piątek 1. 03.2024

Śniadanie : Płatki jęczmienne na mleku ,chałka z masłem , plaster sera białego polany miodem , marchewka (1,7)

II Śniadanie : Owoc , sok .

II Danie : Ryba z pieca z ziemniakami , surówka z kiszonej kapusty ,kompot , jabłko . (1,3,4,7)

Zupa + podwieczorek :Zupa pomidorowa z zacierkami , ciasto marchewkowe ( wyrób własny) , herbatka , jabłko .(1,3,7)

INTENDENT ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO MODYFIKACJI W JADŁOSPISIE

  Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady [UE] Nr 1169/2011 z dnia 25 .10.2011r. przekazujemy informację dotyczącą produktów powodujących alergię lub reakcję nietolerancji pokarmowej .

1. Zboża zawierające gluten .
2. Skorupiaki i produkty pochodne .
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne(arachidowe).
6. Soja i produkty pochodne (wędliny).
7. Mleko i produkty pochodne.
8. Orzechy (słonecznik).
9. Seler i produkty pochodne .
10. Gorczyca i produkty pochodne(musztarda).
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki(owoce suszone).
13. Łubin.
14. Mięczaki.
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe(np. kakao, herbata , dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy , produkty z mięsa ) mogą zawierać śladowe ilości alergenów : glutenu, mleka łącznie z laktozą , jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

        Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy :pieprz, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, suszone pomidorki, cukier waniliowy.

Szczegółowy wykaz produktów użytych do przygotowywania posiłków , dostępny jest u intendenta przedszkola.

 

 

 

 

 

 

 

Ułatwienia Dostępności