DATA |
ŚNIADANIE I |
ŚNIADANIE II |
II DANIE |
ZUPA + PODWIECZOREK |
2-12-2024 Poniedziałek |
Kakao na mleku . Pieczywo z masłem , wędlina , serek truskawkowy , bukiet warzyw . (1,6,7) |
Owoc, mus, chrupka |
Racuchy drożdżowe , jabłko , kompot truskawkowy . (1,3,7) |
Zupa wiedeńska . Kanapeczki z masłem , szynka , plaster sera żółtego , bukiet warzyw , herbatka z miodem . (1,6,7,9) |
3-12-2024 Wtorek |
Kulki czekoladowe na mleku . Kanapeczki z masłem , pasztet pieczony , serek czekoladowy , bukiet warzyw . (1,7) |
Owoc, mus, chrupka. |
Kotlet schabowy z ziemniakami , buraczki . Woda z cytryną i pomarańczą . (1,3,7) |
Zupa pomidorowa z makaronem . Pizzerinki z pieca z serem i wędliną ,ketchup , bukiet warzyw , herbatka . (1,6,7,9) |
4-12-2024 Środa |
Owsianka na mleku z żurawiną. Pieczywo pszenne i żytnie z masłem , schab pieczony , ser żółty , bukiet warzyw (1,6,7) |
Owoc, mus, chrupka. |
Spaghetti z sosem mięsno-warzywnym , sałata z polewą jogurtową , woda . (1,7) |
Zupa grochowa . Wafle z polewą malinową, biszkopty , actimel , marchewka do pochrupania , woda . (1,7,9) |
5-12-2024 Czwartek |
Kakao na mleku . Szwedzki stół ( jajko gotowane , dżem , miód , twaróg , ser żółty , serki smakowe , bukiet warzyw , pieczywo mieszane z masłem ).(1,3,6,7) |
Owoc, mus, chrupka. |
Gulasz drobiowy z ryżem parabolicznym , surówka z marchewki i pora z jogurtem i majonezem. (1,7) |
Zupa szczawiowa z jajkiem . Pieczywo pszenne i żytnie z masłem , wędlina , serek, bukiet warzyw , herbatka owocowa . (1,6,7,9) |
6-12-2024 Piątek |
Płatki jaglane na mleku. Kanapeczki z masłem ser żółty , pasta z makreli , serek smakowy , bukiet warzyw . (1,4,7) |
Owoc, mus, chrupka. |
Kotlet rybny z ziemniakami , surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem .Woda . (1,3,4,7) |
Zupa owocowa z makaronem . Pączki liliputki , herbatka , marchewka . (1,3,7,9) |
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr.1169/2011 z dnia 25.10.2011. przekazujemy informację dotyczącą produktów powodujących alergię lub reakcje nietolerancji pokarmowej .
1.. Zboża zawierające gluten .
2. Skorupiaki i produkty pochodne .
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne(arachidowe).
6. Soja i produkty pochodne (wędliny).
7. Mleko i produkty pochodne.
8. Orzechy (słonecznik).
9. Seler i produkty pochodne .
10. Gorczyca i produkty pochodne(musztarda).
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki(owoce suszone).
13. Łubin.
14. Mięczaki.
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe(np. kakao, herbata , dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy , produkty z mięsa ) mogą zawierać śladowe ilości alergenów : glutenu, mleka łącznie z laktozą , jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy :pieprz, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, suszone pomidorki, cukier waniliowy.Szczegółowy wykaz produktów użytych do przygotowywania posiłków , dostępny jest u intendenta przedszkola.