Jadłospis

JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE I

ŚNIADANIE II

II DANIE

ZUPA + PODWIECZOREK

06-10-2025

Poniedziałek

Kakao.

* herbatka

Pieczywo żytnie, masło, polędwica, ser almette ziołowy, bukiet warzyw.

(1,6,7)

* bez nabiału

Owoc/mus

chrupka

Naleśniki z serem i dżemem, woda z cytryną i pomarańczą.

(1,3,7)

* zupa bez zabielania, makaron lubella z mięsem.

Zupa z fasolki szparagowej.

* bez zabielania

Kanapeczki z masłem, serek smakowy, bukiet warzyw, herbatka.

(1,7,9)

* bez nabiału

07-10-2025

Wtorek

Makaron minionki z mlekiem.

*herbatka

Kanapka z masłem, szynka z indyka, bukiet warzyw.

(1,6,7)

Owoc/mus

chrupka.

Gulasz po węgiersku z kaszą bulgur, surówka z buraczków, kompot z jabłek.

(1,7,9)

Zupa solferino.

* bez zabielania

Bułeczka cynamonka, jogurt fantazja owocowa, herbatka.

(1,3,7)

* soczek 100%bez cukru, kanapeczka z wędliną, bukiet warzyw

08-10-2025

Środa

Granola owocowa z mlekiem.

*herbatka

Pieczywo z masłem, twarożek czosnkowo-koperkowy, kiełbasa szynkowa, bukiet warzyw.

(1,6,7)

*herbatka

Owoc/mus

chrupka

Polędwica wieprzowa w panierce z ziemniakami, surówka z selera i jabłka z rodzynkami, kompot truskawkowy.

(1,7,9)

* panierka bez jajka

Zupa krupnik.

Sałatka owocowa, wafle, herbatka.

(1,7,9)

09-10-2025

Czwartek

Kakao.

*herbatka

Szwedzki stół ( dżem, ser żółty, ser biały, szynka, bukiet warzyw, pieczywo mieszane z masłem).

(1,6,7)

*herbatka, bez nabiału i jajka

Owoc/mus

chrupka

Pierś z kurczaka w sosie koperkowym z ryżem, surówka z pora i marchewki z jogurtem, kompot wieloowocowy.

(1,7,9)

*panierka bez jajka, sos bez zabielania

Zupa szczawiowa.

* bez zabielania

Pizza z pieca z serem i wędliną, ketchup, bukiet warzyw, herbatka.

(1,6,7,9)

* bez nabiału

10-10-2025

Piątek

Herbatka z cytryną i miodem.

Chałka z masłem, dżem, bukiet warzyw.

(1,3,7)

*pieczywo z szynką z indyka

Owoc/mus

chrupka

Kotlet rybny z ziemniakami, surówka z czerwonej kapusty, kompot ze śliwek.

(1,3,4,7)

* Kotlet z szynki bez jajka

Zupa pomidorowa z makaronem nitki.

* bez zabielania

Suflet z kaszy manny z musem malinowym.

(1,7,9)

* bułeczka z dżemem, herbatka

 

* Dieta- z wykluczeniem nabiału, jajek, orzechów, ryb.

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr.1169/2011 z dnia 25.10.2011r. przekazujemy informację dotyczącą produktów powodujących alergię lub reakcje nietolerancji pokarmowej.

1. Zboża zawierające gluten.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne(arachidowe).
6. Soja i produkty pochodne (wędliny).
7. Mleko i produkty pochodne.
8. Orzechy (słonecznik).
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne(musztarda).
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki(owoce suszone).
13. Łubin.
14. Mięczaki.
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe(np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa ) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.       

Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy :pieprz, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, suszone pomidorki, cukier waniliowy.

Szczegółowy wykaz produktów użytych do przygotowywania posiłków, dostępny jest u intendenta przedszkola.

         
         
         
         
         

Ułatwienia Dostępności