Data |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
2-12-2024 Poniedziałek |
Kakao na mleku . Pieczywo z masłem , wędlina , serek truskawkowy , bukiet warzyw , owoc. (1,6,7) |
Zupa wiedeńska . Racuchy drożdżowe , jabłko , kompot truskawkowy . (1,3,7,9) |
Kanapeczki z masłem , szynka , plaster sera żółtego , bukiet warzyw , herbatka z miodem . (1,6,7) |
3-12-2024 Wtorek |
Kulki czekoladowe na mleku . Kanapeczki z masłem , pasztet pieczony , serek czekoladowy , bukiet warzyw , owoc. (1,7) |
Zupa pomidorowa z makaronem . Kotlet schabowy z ziemniakami , buraczki . Woda z cytryną i pomarańczą . (1,3,7,9) |
Pizzerinki z pieca z serem i wędliną ,ketchup , bukiet warzyw , herbatka . (1,7) |
4-12-2024 Środa |
Owsianka na mleku z żurawiną. Pieczywo pszenne i żytnie z masłem , schab pieczony , ser żółty , bukiet warzyw , owoc. (1,6,7) |
Zupa grochowa . Spaghetti z sosem mięsno-warzywnym , sałata z polewą jogurtową , woda . (1,7,9) |
Wafle z polewą malinową, biszkopty , actimel , marchewka do pochrupania , woda . (1,7) |
5-12-2024 Czwartek |
Kakao na mleku . Szwedzki stół ( jajko gotowane , dżem , miód , twaróg , ser żółty , serki smakowe , bukiet warzyw , pieczywo mieszane z masłem ) .Owoc. (1,3,6,7) |
Zupa szczawiowa z jajkiem . Gulasz drobiowy z ryżem parabolicznym , surówka z marchewki i pora z jogurtem i majonezem. (1,3,7,9) |
Pieczywo pszenne i żytnie z masłem , wędlina , serek, bukiet warzyw , herbatka owocowa . (1,6,7) |
6-12-2024 Piątek |
Płatki jaglane na mleku. Kanapeczki z masłem , ser żółty , pasta z makreli , serek smakowy , bukiet warzyw , owoc. (1,4,7) |
Zupa owocowa z makaronem . Kotlet rybny z ziemniakami , surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem .Woda . (1,3,4,7) |
Pączki liliputki , herbatka , marchewka . (1,3,7) |
Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)Nr.1169/2011 z dnia 25.10.2011r. przekazujemy informację dotyczącą produktów powodujących alergię lub reakcje nietolerancji pokarmowej .
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, suszone pomidorki , cukier wanilinowy.
Szczegółowy wykaz produktów użytych do przygotowania posiłków dostępny u intendenta przedszkola.