Jadłospis

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

2-12-2024

Poniedziałek

Kakao na mleku .

Pieczywo z masłem , wędlina , serek truskawkowy , bukiet warzyw , owoc.

(1,6,7)

Zupa wiedeńska .

Racuchy drożdżowe , jabłko , kompot truskawkowy .

(1,3,7,9)

Kanapeczki z masłem , szynka , plaster sera żółtego , bukiet warzyw , herbatka z miodem .

(1,6,7)

3-12-2024

Wtorek

Kulki czekoladowe na mleku .

Kanapeczki z masłem , pasztet pieczony , serek czekoladowy , bukiet warzyw , owoc.

(1,7)

Zupa pomidorowa z makaronem .

Kotlet schabowy z ziemniakami , buraczki . Woda z cytryną i pomarańczą .

(1,3,7,9)

Pizzerinki z pieca z serem i wędliną ,ketchup , bukiet warzyw , herbatka .

(1,7)

4-12-2024

Środa

Owsianka na mleku z żurawiną.

Pieczywo pszenne i żytnie z masłem , schab pieczony , ser żółty , bukiet warzyw , owoc.

(1,6,7)

Zupa grochowa .

Spaghetti z sosem mięsno-warzywnym , sałata z polewą jogurtową , woda .

(1,7,9)

Wafle z polewą malinową, biszkopty , actimel , marchewka do pochrupania , woda .

(1,7)

5-12-2024

Czwartek

Kakao na mleku .

Szwedzki stół ( jajko gotowane , dżem , miód , twaróg , ser żółty , serki smakowe , bukiet warzyw , pieczywo mieszane z masłem ) .Owoc.

(1,3,6,7)

Zupa szczawiowa z jajkiem .

Gulasz drobiowy z ryżem parabolicznym , surówka z marchewki i pora z jogurtem i majonezem.

(1,3,7,9)

Pieczywo pszenne i żytnie z masłem ,

wędlina , serek, bukiet warzyw , herbatka owocowa .

(1,6,7)

6-12-2024

Piątek

Płatki jaglane na mleku.

Kanapeczki z masłem ,

ser żółty , pasta z makreli ,

serek smakowy , bukiet warzyw , owoc.

(1,4,7)

Zupa owocowa z makaronem .

Kotlet rybny z ziemniakami , surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem .Woda .

(1,3,4,7)

Pączki liliputki ,

herbatka ,

marchewka .

(1,3,7)

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)Nr.1169/2011 z dnia 25.10.2011r. przekazujemy informację dotyczącą produktów powodujących alergię lub reakcje nietolerancji pokarmowej .

  1. Zboża zawierające gluten

  2. Skorupiaki i produkty pochodne

  3. Jaja i produkty pochodne

  4. Ryby i produkty pochodne

  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)

  6. Soja i produkty pochodne

  7. Mleko i produkty pochodne

  8. Orzechy

  9. Seler i produkty pochodne

  10. Gorczyca i produkty pochodne

  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

  12. Dwutlenek siarki

  13. Łubin

  14. Mięczaki 

  Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. 

                                         Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, suszone pomidorki , cukier wanilinowy.

Szczegółowy wykaz produktów użytych do przygotowania posiłków dostępny u intendenta przedszkola.

Ułatwienia Dostępności