Jadłospis

Poniedziałek 18 .09. 2023

Śniadanie : Kakao na mleku, pieczywo pszenne i żytnie z masłem , szynka drobiowa , ser żółty , bukiet warzyw .(1,6,7)

II Śniadanie : Arbuz, mus owocowy.

II Danie : Racuszki drożdżowe , jabłko , kompot owocowy .(1,3,7)

Zupa + podwieczorek : Zupa szczawiowa z ziemniakami i koperkiem , kanapka z masłem , nutella śliwkowa ( wyrób własny) , bukiet warzyw , herbatka owocowa , banan .(1,7, 9)

Wtorek 19 .09 .2023

Śniadanie : Musli owocowe na mleku , pieczywo pszenne i żytnie z masłem , schab pieczony ( wyrób własny) , serek almette śmietankowy , bukiet warzyw . (1,7)

II Śniadanie : Nektarynka , jogurt fantazja .

II Danie : Polędwiczka wieprzowa w sosie własnym z kaszą jęczmienną , surówka z białej rzodkwi z jogurtem naturalnym , kompot owocowy . ( 1,7)

Zupa + podwieczorek : Zupa owocowa z makaronem  , chałka z masłem , plaster sera białego z miodem , shake agrest z pokrzywą .(1,3,6,7,9)

Środa 20 .09.2023

Śniadanie : Kakao na mleku , pieczywo pszenne i żytnie z masłem , szwedzki stół ( serki smakowe , ser żółty , dżem , twaróg biały, jajko gotowane , wędlina , miód , powidło śliwkowe ) ,bukiet warzyw .( 1,7)

II Śniadanie : Mandarynka .

II Danie : Pierogi z serem polane musem waniliowym , jabłko, woda .( 1,7)

Zupa + podwieczorek : Zupa gulaszowa , kanapka z masłem , indyk pieczony ( wyrób własny) , bukiet warzyw , serek turek , jabłko, herbatka owocowa . ( 1,7,9)

Czwartek 21.09.2023

Śniadanie : Kulki czekoladowe na mleku , pieczywo pszenne i żytnie z masłem , szynka starowiejska , ser mozzarella kulki , bukiet warzyw . (1,7)

II Śniadanie: Pomarańcza .

II Danie : Polędwiczki drobiowe z ziemniakami , marchewka mini , mizeria , woda z cytryną , jabłko .( 1,3,7)

Zupa + podwieczorek : Barszcz czerwony z jajkiem i ziemniakami , pizzerinki z pieca z serem mozzarella i salami , bukiet warzyw , herbatka owocowa . (1,3,6,7,9)

Piątek 22.09.2023

Śniadanie : Płatki kukurydziane na mleku , pieczywo pszenne i żytnie z masłem , pasta jajeczna , serek truskawkowy , bukiet warzyw .(1,3,7)

II Śniadanie : Arbuz .

II Danie : Ryba z pieca z ziemniakami , surówka z ogórka i papryki z cebulka , kompot owocowy .(1,3,4,7)

Zupa + podwieczorek :Zupa pomidorowa z zacierkami  , rogaliki drożdżowe z marmoladą , ( wyrób własny ) , bukiet warzyw , jabłko , mus owocowy .(1,3,7)

INTENDENT ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO MODYFIKACJI W JADŁOSPISIE

  Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady [UE] Nr 1169/2011 z dnia 25 .10.2011r. przekazujemy informację dotyczącą produktów powodujących alergię lub reakcję nietolerancji pokarmowej .

1. Zboża zawierające gluten .
2. Skorupiaki i produkty pochodne .
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne(arachidowe).
6. Soja i produkty pochodne (wędliny).
7. Mleko i produkty pochodne.
8. Orzechy (słonecznik).
9. Seler i produkty pochodne .
10. Gorczyca i produkty pochodne(musztarda).
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki(owoce suszone).
13. Łubin.
14. Mięczaki.
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe(np. kakao, herbata , dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy , produkty z mięsa ) mogą zawierać śladowe ilości alergenów : glutenu, mleka łącznie z laktozą , jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

        Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy :pieprz, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, suszone pomidorki, cukier waniliowy.

Szczegółowy wykaz produktów użytych do przygotowywania posiłków , dostępny jest u intendenta przedszkola.

 

 

 

 

 

 

 

Ułatwienia Dostępności